Iti plac baile solare? Iata cum iti protejezi pielea cu ingrediente naturale

Poti sa te bucuri de soare si de beneficiile lui, insa doar cu protectie. In caz contrar, va trebui sa te tii departe de soare, contorizand efectele care iti produc suferinta: arsuri din cele mai grave si urmarile lor in timp.
„O expunere la soare cu respectarea timpului recomandat are efecte terapeutice. in schimb, o cura de prea mult soare, la ore nepotrivite, nu aduce niciun beneficiu. Ba dimpotriva, poate provoca arsuri. Cum faci ca sa eviti neplacerile cauzate de soare? Ei bine, ai nevoie de produse de protectie potrivite, cu ingrediente de calitate, adaptate nevoilor pielii tale”, este de parere Diana Marandiuc, specialist in cosmetica profesionala.
Ingrediente magice pentru protectia solara
Daca trebuie sa stai la soare o perioada lunga de timp, poarta haine de bumbac si opteaza pentru produse alternative naturale si sigure. Acestea te protejeaza de arsurile solare, dar, in acelasi timp, hranesc pielea.
Iata cele mai bune sugestii de ingrediente naturale pe care le poti gasi in produsele cosmetice de calitate:
Ulei de seminte de morcov – are factor de protectie 40, si este considerat cel mai puternic ingredient natural atunci cand vine vorba despre protectia solara. In plus, acest ulei este extrem de bogat in antioxidanti si are si proprietati antiseptice.
Uleiul din seminte de morcov este unul dintre cei mai importanti protectori naturali ai pielii. Gradul sau de protectie solara este egal cu cel al celor mai exclusiviste produse de pe piata. Uleiul de seminte de morcov este foarte concentrat si trebuie adaugat la un ulei de transport pentru a putea sa-l folosesti zilnic.
Uleiul din germeni de grau – contine cantitati mari de vitamine, precum vitamina E, vitamina K, dar si vitamina B. In plus, creeaza un strat protector impotriva radiatiilor UV, protejand pielea atunci cand este expusa la soare. Uleiul din germeni de grau este considerat al treilea cel mai bun ulei din punct de vedere al factorului de protectie solara. Pe langa vitamina E, uleiul din germeni de grau ii ofera pielii si o gama de antioxidanti naturali care repara celulele deteriorate de razele UV.
Uleiul din seminte de zmeura – uleiul esential obtinut din seminte de zmeura este bogat in acizi grasi Omega-3, dar si in acizi grasi Omega-6. Este bogat in vitamina E, care vindeca si repara pielea si este un ulei foarte stabil, ceea ce inseamna ca nu este inlaturat cu usurinta. Acesta nu numai ca ofera protectie solara pielii, dar previne si aparitia vergeturilor daca este folosit cu regularitate. Uleiul de seminte de zmeura are un factor de protectie relativ ridicat: intre 30 si 50.
Uleiul de avocado – foarte bogat in grasimi monosaturate, grasimi care formeaza un strat protector la nivelul pielii, protejand-o de radiatii si prevenind arsurile solare.
Ulei de cocos – un ulei cu un miros placut, usor de procurat, este cel mai important produs de ingrijire a pielii in multe culturi tropicale din intreaga lume. Ofera protectie solara moderata.
Uleiul de migdale – un ulei foarte valoros, usor de gasit, care ofera o protectie foarte buna impotriva razelor soarelui. Potrivit studiilor, uleiul de migdale are un factor de protectie SPF 6, la fel ca multe produse solare de pe piata.
Csid.ro