Bioslo Pharma

Vitamina D

Vitamina D

Cunoscuta sub numele de „vitamina soarelui”

vitamina D este produsa de organism ca raspuns la pielea expusa la lumina soarelui. Se intampla, de asemenea, in mod natural in cateva alimente – inclusiv peste, uleiuri din ficat de peste si galbenusuri de ou, dar si in produse lactate si cereale fortificate. Exista doua forme de vitamina D: D2 si D3. Vitamina D2, cunoscuta si ca ergocalciferol, provine din alimente fortificate, alimente vegetale si suplimente. Vitamina D3, cunoscuta si sub denumirea de colecalciferol, provine din alimente fortificate, alimente de origine animala, suplimente si poate fi facuta intern cand pielea este expusa la radiatiile ultraviolete (UV).

Vitamina D actioneaza impreuna cu calciul si fosforul pentru oase, muschi si dinti sanatosi. Este esentiala pentru absorbtia calciului. Fara suficienta vitamina de acest tip, organismul poate absorbi doar 10 – 15% din calciul dietetic. Lipsa vitaminei D la copii provoaca rahitism; la adulti, cauzeaza osteomalacie. Nivelurile scazute de vitaminaD duc la scaderea rezervelor de calciu osos, crescand riscul de fracturi.

Necesarul zilnic de vitamina D

Recomandarile generale in functie de varsta sunt:

  • 0-12 luni – 400 UI
  • 1-70 ani – 600 UI
  • peste 70 ani – 800 UI

Vitamina D3 de la BiosloPharma  este un supliment alimentar absolut inovativ, fiind prezentat sub formă de spray, fapt ce garantează o absorbție superioară de 100 % în organism.

Compoziție: Ulei de măsline, Vitamina D3 (colecalciferol).

1 Puf = 3 picaturi = 400 UI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *